
A vizet ősidők óta a lélek szimbólumának tartották minden kultúrában. Az univerzumból érkezett ide a Földre magával hozva a nagyvilág ősi információit, valamint az élet csíráját. Földünkön minden vízbázisú, bolygónk felszínének hetven százalékát víz borítja, az őstengerekben alakult ki a az élet. Megtermékenyüléskor az induló élet kilencvenkilenc százaléka víz, és a magzatot ez veszi körül az anyaméhben. Felnőtt korunkban testünk több mint hetven, agyunknak pedig kilencven százaléka ebből a fantasztikus anyagból áll. Így bátran kijelenthetjük, hogy vízből vagyunk, és nem mindegy, hogy milyen minőségben található meg bennünk.
Hogy élet van planétánkon a víz különleges tulajdonságainak köszönhető. Fizika órákon unalomig ismételgettük, hogy száz fokon forr és elpárolog, nulla fokon fagy, szilárd halmazállapotúvá válik, ilyenkor kitágul, könnyebbé válik és úszik a vízen. Ám senki sem hívta fel a figyelmet arra, hogy ezek a tulajdonságai eltérnek attól amit a periódusos rendszerben elfoglalt helye alapján várhatnánk tőle, és így megvédi a jég a vízi világot a tél fagyától, alatta a négy fokos vízben az élet fennmarad.
Elgondolkodott már azon, hogy ez az az anyag, amely legyőzve a gravitációt felfelé mozog, és artézi forrásként a felszínre törve elhozza számunkra a Föld gyógyító erejét?
Tökéletesen elegyedik más anyagokkal, nagyszerű oldószer, ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes sejtjeinket tápanyagokkal ellátni, és megtisztítani a felesleges anyagcsere termékektől. A víz minden egyes sejtet ez veszi körül, megakadályozva a súrlódást, izületeink legfontosabb kenőanyaga. Fontos szerepe van testünk hőszabályozásában. A víz tárolja és sejtjeinkhez szállítja azokat az információkat, amelyek az élet elengedhetetlen feltételei. Hogy megfelelően működünk, egészségesek vagyunk neki köszönhető.
Gondoskodunk-e megfelelő mennyiségű és minőségű vízről szervezetünk számára? Iszunk-e eleget? Fogyasztunk-e elegendő folyadékot? Ha testünk víztartalmának öt százaléka hiányzik teljesítőképességünk húsz százalékkal csökken,fáradékonyakká válunk,fogékonyabbá a betegségekre.
Természetgyógyászok gyakran teszik fel a kérdést az embereknek, hogy mennyit és mit isznak. Ilyenkor jön a válasz, hogy rengeteget. Naponta elfogyaszt 5-6 kávét, megeszik fél liter levest, megiszik néhány bögre tejet, két három csésze fekete teát, szénsavas vizet,üdítőt, esetleg sört vagy fröccsöt is iszik,tehát összességében 2-3 liter folyadékot is elfogyaszt. Belegondolva ez a szervezet működéséhez szinte a semmivel egyenértékű, hiszen a leves , a tej, a gyümölcslé étel, mindössze annyi vizet ha tartalmaz, amely a saját feldolgozása során keletkező salakanyag eltávolításához szükséges. A koffein, az alkohol nem ad, hanem elvon folyadékot a szervezettől, a szénsavas italok is erőteljesen savasítják a szervezetet, ahogy ez a nevükből is kitűnik.
Mit igyunk hát?! Egyszerű a válasz: vizet.
Sokan ilyenkor elszörnyülködnek, hogy a csapvíznek olyan kellemetlen a szaga, és olyan rossz az íze, hogy nem hajlandók elfogyasztani. Ha őszintén belegondolunk igazuk van, hiszen a csapból folyó víz klórt tartalmaz ( a második világháborúban emberek kiirtására használták),ma a fertőzések megelőzésére, a baktériumok elpusztítására adagolják a vízhez. De vajon hogy viszonyul ehhez saját bélflóránk és a sejtjeink?! Tudja-e, hogy a csapvizet Ön előtt már átlagosan nyolcan elfogyasztották?! Hogy mindössze húsz féle vegyi anyagot szűrnek ki belőle, mikor hatvanezer féle található benne?! Ezek a vegyszerek a vízvezetékekből ólmot, azbesztet, és más egyéb a szervezetre ártalmas nehézfémet vonnak ki?! Hogy antibiotikumok, hormonok és más egyéb gyógyszerek maradványai kerülnek szervezetébe a vezetékes vízből?!
Szerencsére van megoldás!
A rendelkezésére áll egy olyan csodálatos, japán szabadalommal védett készülék (VÍZAKTIVÁTOR továbbfejlesztett változata), ami amellett, hogy kiszűr a vízből minden olyan szennyeződést, ami számunkra káros. Mágneses hatásának köszönhetően a víz apró fürtökben (cluster) kerül be a szervezetünkbe, s így képes a sejtekbe bejutva a salakanyagokat onnan kiüríteni. Mégsem ezek a tulajdonságai teszik egyedülállóvá, hanem az, hogy képes a felhasználástól függően bázikus vagy savas vizet előállítani, ezzel külső, vagy belső használatra még inkább megfelelővé tenni.
Szervezetünk túlsavasodott állapotát a bázikus, oxigenizált víz javítja,azáltal,hogy közömbösíti a testben felhalmozódott savas bomlástermékeket. Ezenkívül erőteljes antioxidáns, tehát hatástalanítja a szabadgyököket mindenféle mellékhatástól mentesen. Azáltal, hogy sejtjeink működését javítja öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Immunrendszerünk erősítésével segíti szervezetünk egészséges működését. Napjaink rohanó világában csökkenti a stresszt, de fájdalomcsillapító tulajdonsággal is rendelkezik.
A savas vizet inkább külsőleg, a bőr épségének fenntartására,illetve visszaállítására érdemes használni, hiszen hatásos pattanások, ekcémás bőrfelületek,korpás fejbőr, sebek, külső fekélyek gombás fertőzések kezelésében hatékony segítség. Élelmiszerek tisztítására, fertőtlenítésére is ezt érdemes használni, mert elpusztítja a legtöbb baktériumot.
harmoniavilag.hu
Nagyon szuper leírás. Köszönet :)
VálaszTörlés